Lenu previezli do nemocnice v Southhampton v grófstve Hampshire. “Tam mi povedali, že jej zranenie je natoľko vážne, že je nepravdepodobné, že ho prežije. Videlo ju niekoľko špecialistov, ale všetci povedali, že nemôžu nič urobiť, ” dodala Mandy.

Vyšetrovatelia zistili, že Lena utrpela vo svojich 21 rokoch mnohonásobné zlomeniny bedrovej chrbtice pri jazde na koni, kvôli ktorým sa neskôr nemohla dobre pohybovať. Navyše trpela neznesiteľnou bolesťou, kvôli ktorej mala podľa jej manželky sklony z ničoho nič skolabovať. Pre úľavu od bolesti mala predpísaný fentanyl a bola tiež závislá na alkohole. Už niekoľko mesiacov pred smrťou píla denne pol litra vodky s džúsom. Tú si miešala práve do pohára s nerezovou slamkou, ktorú dostala ako narodeninový darček.

Asistent koronera Brendan Allen povedal: “Nemáme dostatok dôkazov, aby sme objasnili, ako Lena spadla. Zatiaľ nemôžem povedať, či to spôsobilo zníženie dávok fentanylu. V jej moči nebol prítomný žiadny alkohol, teda intoxikácia k jej pádu neprispela. Ľudia by si mali dávať veľký pozor, keď používajú kovové slamky. ”

Inšpektor Wayne Seymour, ktorý viedol vyšetrovanie, vyhlásil, že sa jedná o skutočne neobvyklý prípad. Dokonca ani doktori nikdy predtým nevideli také zranenia. Manželka Mandy povedala: “Veľmi mi chýba, odišla príliš skoro. Dúfam, že sa rovnaká vec nestane niekomu ďalšiemu. ” Predísť by tomu podľa jeho mienky malo to, že ľudia nebudú kovové slamky zasúvať do pevne utiahnutých viečok s otvorom uprostred.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: blesk.cz