Šetrné k prírode, nebezpečné ľuďom – reč je o ekologických kovových slamkách. Bývalá žokejka Elena Struthers-Gardnerová († 60) zomrela po tom, čo spadla na zavárací pohár s kovovým uzáverom, z ktorej trčala práve kovová slamku. Tá žene prešla okom a spôsobila jej smrteľné poranenia mozgu. Jej partnerka Mandy ju našla mŕtvu v jej dome v anglickom meste Poole v grófstve Dorset.

K nehode, pri ktorej bývalá žokejka Elena Struthers-Gardnerová († 60) z britského mesta Poole nešťastne zahynula, došlo 22. novembra. Žena si zrovna niesla pohár s kovovým viečkom, z ktorého trčala nerezová slamka. Elena (známa tiež ako Lena) náhle spadla, dlhý kus kovu jej prepichol očnú buľvu a prenikol až do mozgu, kde jej spôsobil smrteľné zranenie.

Jej manželka Mandy Struthers-Gardnerová povedala: “Vošla som do kuchyne a videla Lenu, ako leží predo dvermi medzi príbytkom (miestnosť, kde sa pozerala na televíziu) a kuchyňou. Vydávala chrčivé zvuky. Jej pohár ležal nedotknutý na podlahe a slamka bola stále prichytená k viečku. Všimla som si, že ju má vrazenú do hlavy. Zavolala som ambulanciu, a zatiaľ čo som hovorila, Lena prestala dýchať. Dispečerka mi povedala, aby som ju otočila. Odstránila som pohár z slamky a otočila Lenu na chrbát. Zbadala som, že sa jej slamka zarazila do ľavého oka, ” dodala.

Článok pokračuje na ďalšej strane.