Modré oči
Táto farba očí je podľa výskumov najviac žiadaná. Ľudia, ktorí ju majú, sú charakterizovaní ako opatrní, plachí a nepriebojní. Často ustúpia ostatným, aj keď vedia, že práve ich názor je ten pravý. Bolo vedecky dokázané, že modrooké ženy najlepšie znášajú pôrodné bolesti.

Sivé oči
Táto menej obvyklá farba je odtieňom modrej. Ľudia s “oceľovým pohľadom” sú neústupní, cieľavedomí, tvrdošijní a bohužiaľ niekedy aj citovo chladní. Bývajú aj kreatívni, nápadití, a hoci im chýba zmysel pre humor, oplývajú rozpustilosťou, temperamentom a racionálnym myslením.

Orieškové oči
Tento jemný hnedý odtieň charakterizuje milého, nekonfliktného človeka, ktorý má však pre okolie jednu malinkú chybu; je úprimný a pravdu sa nebojí povedať nahlas. Ich nositelia sú verní, nezávislí a nevedia klamať.

Tmavo hnedé oči
Tento odtieň majú vysoko inteligentní ľudia s vodcovskými sklonmi. Majú vysoké sebavedomie, často si idú bez ohľadu za svojím cieľom, aj keď je ostatnými považovaný za nemožný. Vďaka tomu majú bezhraničnú dôveru ľudí, s ktorými pracujú. Títo ľudia nemajú kladný vzťah k alkoholu a veľmi sa zaujímajú o šport.

Zelené oči
Krásna farba ukazujúca na človeka, ktorý má sexappeal. Ich nositeľ je zvodný, atraktívny a tiež vášnivý. Lásku vedia dávať, ale potrebujú jej aj veľa dostávať. Môžu byť pomstychtiví a nepredvídateľní.

ZDROJ: Facebook