Takmer každý človek na Zemi si postelie svoju posteľ hneď potom čo sa prebudí, ale podľa vedcov má tento zvyk negatívny vplyv na naše zdravie.

Tým, že si hneď posteliete posteľ, zachytíte milióny prachových roztočov, ktoré budú naďalej žiť, násobiť sa a poškodzovať vaše zdravie.

Roztoče sú neželaní obyvatelia každej domácnosti, či sa vám to páči alebo nie. Aj keď ich nevidíte, určite vám robia v dome spoločnosť. Boj s takýmto neviditeľným nepriateľom je veľmi ťažký. Hoci neprenášajú žiadne závažné ochorenia, dokážu skomplikovať život hlavne ľuďom s astmou, alergiou alebo aj malým deťom, či starším. Roztoče sú samé o sebe neškodné, to čo vám však môže najviac škodiť sú ich exkrementy. Po vdýchnutí dráždia najmä sliznice v dýchacích cestách.

Roztočom sa darí v kobercoch, dekách, vankúšoch, perinách, oblečení, plyšových hračkách a samozrejme vo vašej posteli. Ak vám ráno tečie z nosa, kašlete a škriabu vás oči, na vine môže byť práve vaša posteľ plná roztočov. Roztoče v posteli spravia z najútulnejšieho miesta v dome zdroj alergií, kožných a dýchacích chorôb. Nechceme vás vystrašiť, ale je to holý fakt. Týmto článkom vám chceme poradiť a podať zopár tipov ako na roztoče v posteli a ako sa ich zbaviť.

Článok pokračuje na ďalšej strane.