Podali sťažnosť
Spoločne s mamičkou sa rozhodli podať sťažnosť a podnet na prešetrenie ombudsmanovi ostravskej fakultnej nemocnice. “Najskôr bol ochotný, komunikoval s nami. Sľúbil, že si sadneme so sestrou aj lekárom v pohotovosti a všetko sa vysvetlí. Ale potom sa postoj zmenil, ” ukazuje na svojom mobile SMS od ombudsmana, v ktorej sa dozvedela, že lekári s ňou komunikovať nebudú a nemocnica pošle svojich vyjadrenie písomne. Doteraz však nedostala ani riadok …

Vyjadrí sa aj sestra
“Písomnú odpoveď sťažovateľom práve spracovávám, určite ju dostane v zákonnej lehote do tridsiatich dní od podania,” povedal ombudsman Fakultnej nemocnice v Ostrave Václav Polok a dodal: ” Dostanú aj vyjadrenie lekára a sestry z pohotovosti, ale ich stanovisko nebudem zverejňovať skôr, než dostane list pani Veronika Martinez Zorrilla. ”

Čo je MRSA?
MRSA je typ odolnej baktérie s názvom meticilín rezistentný Staphylococcus aureus. V minulosti sa väčšina infekcií spôsobených stafylokokovými baktériami liečila antibiotikami, príbuznými penicilínu. Počas posledných päťdesiatich rokov je liečba ťažšia, tieto baktérie získali odolnosť. MRSA patrí medzi nebezpečného pôvodcu nozokomiálnych (ochorenie súvisiace s pobytom v zdravotníckych zariadeniach) nákaz.

Čo robí nemocničný ombudsman?
Hlavným poslaním ombudsmana Fakultnej nemocnice Ostrava je poskytnúť pomoc pacientom či ich príbuzným a priateľom pri riešení problémov vzniknutých v súvislosti s liečbou a obhajovať ich práva. Prešetrením sťažnosti, zistením nedostatkov, ich riešením aj kontrolu plnení prijatých opatrení na nápravu potom prispieť k neustálemu zvyšovaniu kvality poskytovanej zdravotníckej starostlivosti a k ​​spokojnosti pacienta so službami Fakultnej nemocnice Ostrava.

!FOTKY nie sú vhodné pre citlivé povahy!

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: blesk.cz