Za trest ako posledná
Čakáreň sa medzitým zaplnila. Sestra postupne pacientov púšťala do ordinácie na ošetrenie. Nakoniec sa na rad dostala aj Veronika. Ako úplne posledná …

“Pýtala som sa sestry, prečo ma vzali ako poslednú, keď som prišla prvá. Sestra sa na mňa oborila, že si mám prestať vyskakovať alebo zavolá ochranku a neošetrí ma vôbec , “hovorí Veronika stále ešte v šoku.

Lekár jej zopakoval slová sestry, že na nohe nič nevidí a na pohotovosti nemá čo robiť. “Poslal ma domov s tým, nech nezabudnem zaplatiť 90-korunový poplatok,” dodáva.

Infekcia v nohe začala bujnieť
Ďalší deň ráno musela ísť do Prahy. Noha už ale bola dosť opuchnutá a plná infekcie. “Išla som k lekárke v Prahe, tá mi nohu natrela masťou, obviazala a odporučila, nech idem domov a ihneď na ďalšie ošetrenie.”

Veronika preto znovu zamierila do Fakultnej nemocnice v Ostrave, kde sa jej konečne začali venovať na pohotovosti chirurgického oddelenia. “Nohu začali rezať a čistiť,” opisuje.

Mala v sebe už superbakteriu
Ďalší problém však nastal, keď prišli laboratórne výsledky odberu tkaniva. Zistili prítomnosť nebezpečnej nemocničnej superbakterie MRSA. “Takže som skončila na antibiotikách,” dodáva tehotná mladá žena. Nebezpečná baktéria pritom dokáže pacienta pripraviť aj o končatinu!

Odvtedy chodí každý druhý deň do Vítkovickej nemocnice na preväzy. “Lekárka mi hovorila, že keby som bola diabetik alebo starší človek, mohla som o nohu prísť,” hovorí.

Článok pokračuje na ďalšej strane.