Nebýva niekto na Bali? Nie je tu na dovolenke? Zháňam pre Elišku transfúziu krvi skupiny A- alebo 0-. Prosím o akékoľvek zdieľanie, “ napísal na instagram. Jeho prosba sa okamžite začala šíriť. Vyvolala ohromnú odozvu.

Ozvali sa stovky ľudí a medzi nimi aj vhodní darcovia, vďaka ktorým mohli lekári konečne operovať. “Eliška je teraz stabilizovaná, jej krvné doštičky sú v norme a môže byť vykonaná operácia,” informoval o tom Martin. Aj samotný zákrok dopadol na výbornú. ” Eliška je úspešne po operácii, stabilizovaná a ešte asi týždeň bude potrebovať krv, ale snáď všetko bude v poriadku,” potvrdil neskôr Martin.

Vlna solidarity, ktorú jeho príspevok vyvolal, Martina dojala. “Nadšenie a prístup všetkých som absolútne nečakal. Dojíma ma, koľko je skvelých ľudí na Bali, v Austrálii au nás v SR. Celkovo sme našli darcov, od ktorých máme tri jednotky krvi A-. Dúfam, že to bude stačiť, “ dodal Martin.

Facebooková skupina Sťahujeme sa na Bali musela nakoniec krotiť nadšenie ľudí pripravených pomôcť. “Martinov telefón je totálne preťažený a nemôže prijímať ďalšie hovory, ani čítať stovky esemesiek, preto už prosím nevolajte,” stojí na jej stránke.

ZDROJ: blesk.cz