Používate drahé aviváže a predsa sa vám zdá, že neplní svoju úlohu tak, ako sľubuje výrobca v reklame? Nie je to len vaše zdanie, aviváž, dokonca aj tá najdrahšia môže spôsobiť viac škody ako úžitku.

Drahá aviváž nemusí byť vždy dobrou voľbou.

Prečo by ste mali pridať ocot do práčky vždy, keď periete uteráky?
Aviváž môže mať negatívny vplyv nielen na bielizeň, ale aj na uteráky. Jej zloženie často pôsobí ako lep, ktorý zlepí vlákna dohromady a uzamkne v nich nečistoty a mastnotu. Tkaniny sú potom na dotyk drsné a nepoddajné – čo môžeme vidieť najmä u uterákov. V neposlednom rade treba spomenúť nežiaduce účinky, ako je podráždenie a alergické reakcie, ktoré môže aviváž spôsobiť.

Nečistoty, vlasy a kúsky vlákien, ktoré sa počas prania uvoľnili sa vplyvom aviváže spájajú a usadzujú vo vnútorných častiach práčky. Časom sa prihlásia ako pôvodcovia nepríjemného zápachu a plesní.

Jednoduchý trik, ako si poradiť so zapáchajúcimi uteráky

Domáci recept za pár korún
Vyrobte si bio-domácu aviváž, vďaka ktorej bude vaša bielizeň nielen krásne voňať, ale zároveň ochráni práčku aj vaša bielizeň. Pretože zmäkčuje vodu, zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa a zároveň dezinfikuje práčku zvnútra – zabraňuje vzniku plesní. A čo je najlepšie, vyrobíte ju za pár drobných!

Článok pokračuje na ďalšej strane.