19 – Účasť
Trpezlivosť, pochopenie a pomoc sú základnými piliermi pre osoby narodené 19-teho. Často však majú pocit osamelosti. Nevedia byť objektívni a v krajných prípadoch sú žiarliví a panovační.

20 – Poznanie
Neznášajú samotu. Majú vycibrenú intuíciu a vysoký prah tolerancie. K životu potrebujú spoločnosť, mier a harmóniu. Keď ich niečo vyvedie z miery, dokážu sa nenormálne vytočiť.

21 – Porozumenie
Ohľaduplný, úprimný a komunikatívny človek. Nepotrebuje sa mstiť, radšej si vždy všetko vyjasní. Nechá sa však jednoducho vyprovokovať a následne ublíži slovom tak, že na to nikdy nezabudnete.

22 – Spoľahlivosť
Empatická bytosť uvažujúca vždy prakticky a dôkladne. Silná schopnosť riadiť ľudí a efektívne organizovať prácu. Býva veľmi precitlivená a výčitky berie príliš vážne.

23 – Nezávislosť
Sloboda je ich druhým menom a preto ich vzťahy nikdy dlho nevydržia. Neznášajú totiž obmedzovanie a nedokážu sa vyznať vo vlastných citoch. Pri kontakte s ľuďmi dosiahnu vždy to, čo chcú. Vedia byť bolestivo chladní a necitliví.

24 – Láskavosť
Sú priateľskí, ochotní a vnútorne vyrovnaní. K životu potrebujú harmonické rodinné zázemie. Chýba im však sebadôvera a tak pôsobia navonok buď bezohľadne alebo ako slabosi.

25 – Výzva
Netýkavka, ktorá však potrebuje v živote za niečo bojovať. Rada pozoruje a pomáha. Miluje zmeny, vzrušenie z niečoho nového. Stres jej však robí veľké problémy, nezvláda ho.

26 – Razancia
Veľkorysý, láskavý človek s mimoriadnou vnútornou silou. Svoje súkromie si prísne stráži. Miestami pôsobí arogantne.

27 – Poctivosť
Sebakritická osoba, ktorá život berie prehnane vážne. Je to veľký poctivec, rád si hovie v samote blízko svojho životného partnera. Môže mať sklony k sebapoškodzovaniu či závislostiam.

28 – Rozpor
Na jednú stranu túžba po životnom partnerovi a na druhú stranu silná túžba po samostatnosti. Nenávidí obmedzenia. Je citlivá, tvrdohlavá a za svoju pravdu je ochotná sa kedykoľvek “pobiť”. Niekedy si môže pripadať osamelo. Pokiaľ nebude ventilovať prebytočnú energiu, hrozí mimoriadna agresivita.

29 – Neprehľadnosť
Hlboko citlivý, mierumilovný, avšak nevyrovnaný, čo spôsobuje časté nedorozumenia. Potlačené city a prehnané analyzovanie spôsobuje paranoju či prehnanú mlčanlivosť.

30 – Rozhodnosť
Úžasná predstavivosť, prenikavá bystrosť a silná súťaživosť vytvárajú dojem vyrovnanej, sebaistej osobnosti. Je to ukecaný, kritický perfekcionista. Môže sa však miestami cítiť, že jeho názory stoja vysoko nad názormi ostatných.

31 – Náročnosť
Veľmi všímavý človek so systematickým prístupom k akejkoľvek činnosti. Je mimoriadne bystrý, nápaditý a keď chce, dokáže sa naučiť čokoľvek. Ctižiadostivosť ho ženie vpred, ale zároveň trpí nízkym sebavedomím, čo spôsobuje veľkú zraniteľnosť. Keď mu niekto ublíži, prípadne ho oklame stáva zlomyseľný a častokrát povrchný.

ZDROJ: woman.tiscali