Tí skôr narodení si určite pamätajú tvár malého dievčatka, ktoré zdobilo krabicu obľúbeného kakaového instantného nápoja – Granko z roku 1978.

Veronika, ktorá sa ako malá stala tvárou najobľúbenejšieho kakaového nápoja má dnes 44 rokov a 3 deti. Na fotenie spomína rada, aj keď ako malá si ho príliš neužívala.

Do ateliéru priviedol malú Veroniku jej otec Karel Fojtů, ktorý pracoval v propagačnom oddelení Čokoládovni. Myslel si, že by bolo pekné mať na obale malé dieťa s kakaom, a jeho mladšia dcéra sa na túto rolu ideálne hodila.

Veronika si však vtedy fotenie moc neužívala. “Hanbila som sa, pán fotograf mi hovoril, nech sa usmievam, ale bol schovaný za plátnom a nebolo ho vidieť, takže mi to veľmi nešlo,” prezradila pre aktualne.cz Veronika, ktorá je dnes mamička troch detí.

Návrh jej otca porotu zaujal a dievčatko s kakaom sa tak dostalo na prednú stranu výrobku.

Granko bolo veľmi úspešné. Čokoládovne preto zaplatili jeho ďalšiu propagáciu v televízii a v ďalších časopisoch.

Na fotografii nižšie je už Veronika staršia a má za úlohu sa kŕmiť kašou posypanou práškom. “Bola som trochu nervózna. Pani fotografka mala v byte niekoľko mačiek a ja som sa ich trochu bála. Pozerala som sa na ne a nemohla som sa sústrediť, “ spomína.

Článok pokračuje na ďalšej strane.