Kvalita je základ
Pri esenciálnych olejoch je prvoradá kvalita. To, o čom tu hovoríme, sú hlavne čisté esenciálne oleje terapeutickej akosti z rastlín, nie syntetické vonné oleje či voňavky, ktoré môžu byť toxické a obvykle obsahujú alergénne zložky.

Ale veľmi rozdielna môže byť aj kvalita esenciálnych olejov, a posudzovanie kvality ktorejkoľvek danej značky môže byť náročné, lebo konečný produkt môžu ovplyvniť faktory, ako sú podmienky rastu a metódy zberu, destilácie, výroby a skladovania.

Kadidlovníky (Boswellie) môžu vytvárať rozlične sfarbené živice. Najlacnejšie a najdostupnejšie sú žltohnedé a nepriehľadné kadidlové živice, zatiaľ čo strieborné a číre kadidlové živice sa považujú za najkvalitnejšie.

Univerzita v Minnesote ponúka užitočný návod ohľadom medzinárodných agentúr pre stanovenie noriem a zreteľov, ktoré treba pri hľadaní esenciálneho oleja brať do úvahy.

Jeden z najdôležitejších zreteľov je vyhlásenie o čistote. To, čo hľadáte, je 100-percentný esenciálny olej (t.j. neriedený, neupravovaný a nemiešaný s ničím iným).

Ukazovateľom môže byť cena. Keď je skutočne lacný, zrejme to poukazuje na jeho nízku kvalitu.

Zlepšite si zdravie pomocou kadidlového esenciálneho oleja
Kadidlový olej je zrejme jeden z najbezpečnejších a najprospešnejších esenciálnych olejov, aké môžete používať na podporu svojho zdravia.

Môže byť tiež dobrou voľbou pre vylepšenie vašej modlitby či meditačných sedení, lebo pomáha vytvárať pocity mieru, pokoja a uvoľnenia, a tiež zaháňa stres.

Napriek svojej bezpečnosti nemusí byť vhodný pre každého. Ak zažívate nejaký druh nepriaznivej reakcie, prestaňte ho používať.

Pred použitím na väčších plochách svojho tela si vždy urobte test na malom kúsku kože a v prípade potreby ho rozrieďte.

Podľa Národnej asociácie pre holistickú aromaterapiu je kadidlový éterický (esenciálny) olej, riedený nosným olejom, bezpečný pre používanie aj počas tehotenstva.

Časopis Autism Parenting ho odporúča pre deti s autistickým spektrom, prípadne aj poruchou pozornosti s hyperaktivitou. Kadidlový olej ako bezpečný pre používanie u detí uvádza aj stránka Bezpečné používanie esenciálnych olejov.

Napriek tomu však, podľa zoznamu RxList, môže kadidlový olej spôsobovať hnačku, žalúdočnú nevoľnosť, bolesť žalúdka a vyrážky.

Sú tiež náznaky, že boswellia môže mať účinky, spôsobujúce riedenie krvi a tiež sa nemusí znášať s antikoagulantmi na predpis, ako je warfarín. Opatrne by ho preto mali užívať ľudia s problémami so zrážanlivosťou krvi.

ZDROJ: articles.mercola.com