3. Zemiaky

Zahrievanie zemiakov v mikrovlnnej rúre ničí takmer všetky základné živiny tejto zeleniny. A čo je horšie, môže prispieť k rozvoju škodlivých chemických látok.

4. Vajíčka

Varené, praženica nebo vyprážané vajcia – keď ich znovu dáte na vysokú teplotu môžu sa premeniť v niečo smrtiace nejedlé.

5. Špenát

Špenát obsahuje dôležité živiny a prírodné dusičnany. Po opätovnom zahriatí sa premenili na dusitany, ktoré uvoľňujú rakovinové bunky v našom tele. Odporúčame jesť špenát ihneď po príprave.

6. Zeler

Rovnako ako špenát, zeler má tiež dusičnany, ktoré pri zahriatí môžu spôsobiť rakovinu. Tak pamätajte – nenechajte ho znova ohrievať!

7. Repa

Vo všeobecnosti je najlepšie jesť repu po počiatočnej príprave. Ohrievanie zabíja ich bohaté živiny a dokonca ich robí nepríjemnými a karcinogénnymi.

ZDROJ: genialne.to