Svojím výrokom vyvolal veľkú vlnu kritiky a ľudia tvrdia, že kryje svojich podriadených.

Rodičom malého Adamka ale pochybenie lekárky rozhodne nepríde len ako ľahké zlyhanie. Jan Vyčítal , otec chlapca, sa v rozhovore pre server Blesk.cz zveril, že od nemocnice sa nedočkal ani ospravedlnenia a je viac než odhodlaný za svojho synčeka naďalej bojovať. Od osudnej chvíle ubehla už dlhá doba, pán Vyčítal ju má však stále pred očami. “Teraz už sú to dva roky – letí to, ale mám pocit, že to bolo včera, pritom za dva roky sme toho veľa zažili. Veľa vecí robíme automaticky, nad niečím človek nepremýšľa, a keď sa stane niečo takhle závažného, tak zistíte, že ten život žijete intenzívnejšie. Ja si teraz vybavujem do detailu každý okamih s Adamkom, keď s ním jazdíme na rehabilitáciu, keď bol v nemocnici v Hradci a Ostrave – všetky tie okamihy sú teraz intenzívne, “povedal.

Otecko Adamka sa zišiel aj s predstavenstvom nemocnice. “Ja som im povedal, že by to chcelo, aby si Adama vzal každý z nich domov, aby videli, čo spôsobili. Akonáhle som si toto dovolil povedať, tak som okamžite dostal späť ako bumerang, že majú posudok, v ktorom sa tvrdí, že je všetko v poriadku. Vyložene ospravedlnenie sme nepočuli. Bol by som rád, keby sa o tom vedelo. Chcem, aby sa o tom hovorilo. Toto si skrátka nejde nechať pre seba. Až toto ľudia uvidia, tak musia aj v tých nemocniciach prijať opatrenia, aby vedeli, čo majú robiť. Tu evidentne nevedeli nič, “povedal Vyčítal.

Starostlivosť o chlapca je veľmi náročná. “Momentálne nám najviac chýba ľudská sila. Potrebovali by sme nejakého fyzioterapeuta alebo zdravotníka, ktorý by k nám dochádzal. Mamička Adama je s ním 24 hodín denne. Ja ju samozrejme môžem vystriedať, ale skutočne by sme potrebovali ďalšiu ľudskú silu. Mamička Adamka sa s ním ani sama nedostane von. Musím vždy pomôcť ja, pretože je problém dostať ho zo schodov. Snažíme sa získať nový byt, “dodal zdrvený otecko. Obaja rodičia Adamka sú neskutočne silní ľudia.

FOTOGALÉRIA (Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy):

ZDROJ: extra.cz, Facebook