Metóda spočíva v tom, že je potrebné uchopiť a ľahko držať každý prst. Týmto vo vašom tele dôjde k zníženiu napätia a emocionálnych stavov ako sú hnev, strach, stres, ľútosť a úzkosť.

Každý prst je spojený s iným psychickým stavom, ktorý sa jeho stimuláciou zlepšuje.
Palec predstavuje obavy, ukazovák strach, prostredník hnev, prstenník smútok a malíček s nízkym sebavedomím.
Metódu možno používať ako u dospelých tak aj u detí.
Jej aplikácia má pomerne dobré úspechy a dosiahnete s ňou emočné a duševné šťastie a pohodu.

Palec
Prúdiť ak máte:
ťažkosti trávenia, nadúvanie, problémy so žalúdkom, slezinou a pankreasom, pálenie záhy, bolesti hlavy, nôh, ťažkosti s hrudníkom, s vylučovaním, chrbticou, s rovnováhou, pre reguláciu váhy, chýbajúcu pradôveru.

Posilňuje sebadôveru, pomáha pri vytvorení sympatií a súcitu s inými. Pomáha pri depresiách, pocitoch nenávidenia, posadnutosti, strachu.

Ukazovák
Prúdiť ak máte: problémy s obličkami a mechúrom, hrudníkom, trávením, sluchom, vylučovaním, ztuhnuté svaly, odchýlky tlaku, problémy s kolenami, šijou, bedrami, ramenami, lakťami, zápästiami, rukami a prstami, ťažkosti s nohami, stres, choroby krvného obehu, krúžiacimi sa myšlienkami.

Pomáha odpútať sa od strachu, neistoty, perfekcionizmu a hanblivosti. (Skúste držať ukazovák pri návšteve zubára.)

Prostredník
Prúdiť ak máte:
problémy s pečeňou a žlčníkom, dýchaním, horúčku, bolesti hrdla, stázu v slabinách a nohách, poruchy trávenia, ťažkosti s hrudníkom, chrbtom, bedrami, šijou, pažami, poruchy rozmnožovacích orgánov.

Zvyšuje duchovnú čulosť, nenechá nás prepadnúť frustrácii a zúrivosti.

Prstenník
Prúdiť ak máte:
problémy s pľúcami a hrubým črevom, chrbticou, zažívaním, nohami, poruchy spánku, tlačenie očí, dýchacie problémy, alergie, napäté stehná, problémy so srdcom, karcinómy, akné, tumory.

Pomáha nám zanechať všetko nepotrebné, rozlúčiť sa a smútiť, hlavne tým, ktorý nevedia plakať alebo žialiť. Harmonizuje sklamanie, pocity viny a negatívne myslenie.

Malíček
Prúdiť ak máte: problémy so srdcom a tenkým črevom, odchýlky v tlaku, pri liečbe kostí a poranení, ťažkosti so záhlavím, meravý chrbát, poruchy rovnováhy, problémy so srdcom, ušami, očami a nadobličkami.

Pomáha nám žiť zo srdca, byť verní našej vlastnej pravde. Tým vzniká ľahkosť a pokoj, môže dokonca zlepšiť vzťah k partnerovi

Článok pokračuje na ďalšej strane.