Vyzdvihujú niektoré pozitíva crocsov, no nepodporujú myšlienku najideálnejšej zdravotnej obuvi, nakoľko sú podľa nich k dispozícii oveľa lepšie varianty. Bránia sa označeniu crocsov ako zdravotnej obuvi, čo je podľa nich zavádzajúce. Ani príliš dlhý pobyt v týchto topánkach sa im nezdá vhodný. Ako voľno časová letná obuv sú však crocsy jednou z najvhodnejších variant.

Kritické hlasy sa často ozývajú najmä v súvislosti s nedostatočnou pevnosťou nohy v obuvi. Tá je podľa odborníkov potenciálnym zdrojom zranení a ďalších nepríjemných bolestí. Nie sú vhodné na behanie, ani na náročný povrch. Kurióznymi sú viaceré prípady detských zranení. V roku 2008 prebehla médiami správa o početných zraneniach 4-ročného chlapca, ktorý mal obuté crocsy počas stúpania na eskalátore. Ten mu spôsobil nepríjemné bolestivé zranenia a zlomeniny troch prstov na nohe, ktorá sa mu v eskalátore zasekla.

Podobné prípady sa v tomto období objavovali častejšie a všetci rodičia ukazovali prstom na toho istého vinníka – spoločnosť, ktorá vyrába crocsy. Tá čelila viacerým priamym žalobám rodičov, ktorých deti sa zranili počas behania v obľúbených topánkach. Spoločnosť však popiera zodpovednosť za nehody spôsobené nedostatočnou pozornosťou rodičov. To ale nieje všetko…

Niekoľko nemocníc rozhodlo zakázať svoju personálu tieto pohodlné topánky nosiť v práci. Nespĺňajú totiž základné hygienické podmienky, nakoľko cez dierky v povrchu môže preniknúť do topánky krv a iné tekutiny. Okrem toho v crocsoch sa ťažko behá, čo je pre nemocničný personál zásadnou otázkou.

Článok pokračuje na ďalšej strane.