Stavíme sa, že tieto topánky na nohách už mala niekedy väčšina z Vás. Gumové “dreváky” Crocs sú tu už od roku 2002 a z nejakých záhadných dôvodov sa ich predalo už viac ako 300 miliónov. To, že sú pohodlné, však nezaručuje, že sú tiež zdravé pre vaše telo. A to je práve to, čo dnes budeme riešiť. A to čo sme zistili sú naozaj závratné informácie.

Prečo ich radšej vyhodiť?
Poďme si to zhrnúť. Všetka argumentácia ohľadom tejto obuvi nevyhnutne končí prehlásením “mne je to jedno, sú pohodlné”. Autori tohto výroku blažene predpokladajú, že topánky, ktoré rozmaznávajú ich chodidlá, predsa nemôžu byť zlé pre telo. Pre mamy, deti, personál nemocníc a všetkých ľudí, ktorí úplne zanevreli na svoj zovňajšok, máme však teraz zlú správu.

Svojou ľahkosťou a priestrannosťou sú mimoriadne pohodlné na nosenie a niektorí lekári ich
odporúčajú svojím pacientom s rôznymi deformáciami chodidiel. Sú vyrobené z antibakteriálneho materiálu. Vďaka dierkam dobre cirkulujú vzduch. Samotní lekári ich často nosia ako pracovnú obuv, nakoľko ani pri niekoľkohodinovom státí pri operačnom stole nepociťujú žiadne bolesti. Okrem toho v horúcom počasí poskytujú chodidlám lepšiu ochranu ako otvorené šľapky, či žabky. Ale …

Sú naozaj zdravé?
Napriek tomu, že má táto obuv certifikát a povesť zdravotnej pomôcky, nie všetci lekári sú v tomto prípade za jedno.

Článok pokračuje na ďalšej strane.