2. Dieťa
Deti symbolizujú jednoduchosť, úprimnosť a nevinnosť. Pri pohľade na dieťa v centre obrázku ste pravdepodobne podvedome mysleli na svoje vlastné vnútorné dieťa. Je možné, že vo vás ostáva nejaký strach z detstva: nejaká nevyriešená udalosť, ktorú si so sebou nesiete už od doby, čo ste boli malí. Môže ísť o negatívny zážitok, o urážlivé slovo alebo čokoľvek, čo vo vás prebudilo neistotu. Jediný spôsob, ako sa s tým, čo si nesieme celý život v sebe, vyrovnať, je prijať skutočnosť.

Klaunov
Skutočnosť, že ste si zo všetkého najskôr všimli dvoch klaunov stojacich po oboch stranách obrazu, vypovedá o dualite vašej osobnosti. Je možné, že trpíte častými výkyvmi nálad a vnútorným rozporom. Tento vnútorný rozpor sa pre vás môže stať prekážkou – niekedy neviete, ako správne reagovať na situáciu.

Táto skutočnosť vás samozrejme desí. Bojíte sa, že sa ocitnete v situácii, v ktorej si nebudete vedieť rady.
Rada je jednoduchá a pritom ťažká zároveň. Nebojte sa byť sami sebou a prejavovať svoj názor. Nepremýšľajte o tom, či je váš názor “správny” a či ho ostatní schvália.

Pavúka
Pavúka je už po tisíce rokov symbolom ničenia a smrti. Značí konečnosť všetkého, čo existuje. Ak vašu pozornosť priťahoval práve on, potom sa s najväčšou pravdepodobnosťou vo vašom živote udiala veľmi ťažká životná situácia, s ktorou ste sa ešte plne nevyrovnali. Žijete v neustálom napätí a strese. Nemajte strach, vaše rany čas vylieči. Buďte silní!

Lebku
Ilustrácia je zároveň optickou ilúziou. Ak ste v obrázku uvideli lebku, vypovedá to o vás skutočne veľa. Zrejme sa bojíte smrti a často o nej premýšľate. Možno ste prišli o milovaného človeka. Je dokonca možné, že prežívate záchvaty paniky. Skúste si všímať viac pozitívnych vecí. Nemyslite na to, čo nemôžete zmeniť.

Zdroj: eurodenik.cz