Kory Feltzová z Kalifornie milovala soláriá. Keď mala 27 rokov, na lýtku si nahmatala hrčku, z ktorej sa neskôr vyvinula rakovina kože. Zákerné ochorenie sa bohužiaľ rozšírilo aj do tváre, chirurgovia preto museli žene odstrániť polovicu pier. Dnes ľudí varuje pred touto nebezpečnou chorobou a najmä aktivitami, ktoré boli jej spúšťačom.ň

V solárku trávila Kory Feltz čas od svojich 13 rokov, najmä kvôli jej bledej pokožke. Chodila tam trikrát do týždňa a úmyselne si spálila pokožku, aby si vytvorila základné opálenie. Krém na opaľovanie používala zriedkavo. V 27 rokoch dostala rakovinu kože, ktorá vznikla z opaľovania. Rakovinu sa jej podarilo poraziť a pravidelne chodievala na kontroly. V októbri roku 2015 našla malý uzlík na pere a myslela si, že ide o znamienko.

Testy ukázali, že hrčka bola rakovinotvorná. Chirurgovia preto museli pacientke odstrániť z pier viac tkaniva, ako pôvodne plánovali. To spôsobilo zjazvenie a deformáciu pier. Korry podstúpila následne dve korekčné operácie, aby mohla jesť a hovoriť. “Zobudila som sa asi po piatich hodinách a polovica mojich pier bola preč,” spomína Kory, ktorá pracuje ako realitná maklérka.

Článok pokračuje na ďalšej strane.