Okrem toho Gøtzsche zdôrazňuje pravdu, že lieky sú jednoducho nebezpečné z celého radu dôvodov:

„Naše lieky na predpis sú po chorobe srdca a rakovine treťou najčastejšou príčinou úmrtí v USA a Európe. Asi polovica tých, čo zomierajú, užívala svoje lieky správne. Ďalšia polovica zomiera kvôli omylom, ako sú príliš vysoké dávkovanie, alebo užívanie lieku napriek kontraindikáciám.

Naše liekové agentúry zvlášť nápomocné nie sú, keďže sa spoliehajú na podvodné tvrdenia tvorené dlhým zoznamom varovaní, opatrení a kontraindikácií pre každý liek, hoci vedia, že nie je v schopnostiach žiadneho lekára si ich všetky osvojiť.

Hlavnými dôvodmi mnohých úmrtí na lieky sú neúčinná lieková regulácia, rozšírená kriminalita týkajúca sa kupovania vedeckých dôkazov o liekoch, podplácania lekárov a lží v liekovom marketingu. Ten je rovnako škodlivý ako marketing tabakových výrobkov, a preto by mal byť zakázaný.

Mali by sme užívať ďaleko menej liekov a pacienti by mali pozorne študovať príbalové letáky liekov, ktoré im lekári predpisujú a tiež nezávislé zdroje informácií o liekoch, ako sú posudky Cochrane, vďaka čomu budú môcť ľahšie povedať „nie, ďakujem“.“2

Skôr než nad Gøtzscheho tvrdením myknete plecom ako nad názorom jedného človeka na zložitý problém, zamyslite sa nad temnou históriou farmaceutického giganta, spoločnosti Merck.

Zoznamy ľudí, ktorých treba zabiť, falošné časopisy, zastrašovanie a veľké peniaze
Počas svedectva v istej hromadnej austrálskej žalobe za poškodenie zdravia sa v e-mailoch zamestnancov Mercku objavovali pri menách lekárov kritizujúcich liek Vioxx nálepky ako „neutralizovať“, „neutralizovaný“ či „zdiskreditovať“.

V jednom e-mailu sa písalo:

„Možno ich musíme vyhľadať a zničiť tam, kde žijú…“

Súd sa dozvedel, že James Fries, profesor medicíny na Stanfordovej univerzite, napísal v októbri 2000 šéfovi Mercku, sťažujúc sa na zastrašovanie istých členov svojho tímu, ktorého sa im dostalo po kritike lieku.

„Ešte horšie boli obvinenia spoločnosti Merck zo zastrašovania kontrolórov,“ napísal, … „toto sa stalo najmenej ôsmim (klinickým) vyšetrovateľom… zrejme sa mierne vyhrážali aj mne, ja som však o týchto problémoch nikdy nehovoril ani nepísal.“

Preskočme do roku 2001, kedy spoločnosť stále používala neetickú taktiku. Merck očividne vytvoril nejestvujúci „odborný“ časopis s názvom „Australasian Journal of Bone and Joint Medicine“ s jediným účelom uverejňovania článkov na podporu predaja lieku Vioxx.

V časopise uverejnili článok úplne vymysleného autora, podpísaný menom lekára, hoci aj zamestnanec Mercku považoval uvedené údaje len za „zbožné želanie“.

Pri tomto trojbodovom kruhu korupcie, ktorá sa má v budúcnosti ešte zhoršiť, prišla vzápätí Americká lekárska asociácia (AMA) s novými smernicami. Tie v podstate zamedzia možnosť verejného vyjadrenia všetkým lekárom, ktorí nesúhlasia s tým, čo tvrdia úrady, vrátane tých, ktorí sa vyjadrujú proti liekom.

„Medzi lekárskymi profesionálmi existuje ohľadom prírodnej liečby veľká miera nesúhlasu a mnohí odmietajú prijať predstavu, že liečba je aj niečo viac, než len užívanie farmaceutických chemikálií.

Americká lekárska asociácia nedávno vydala nové smernice, ktoré budú:

„Vytvárať nové etické usmernenia pre lekárov v médiách, informovať o tom, koľko lekárov môže byť postihnutých za porušenie lekárskej etiky prostredníctvom ich tlačových vyjadrení a vydávať verejné vyhlásenie, odsudzujúce šírenie pochybných liečebných informácií prostredníctvom rádia, televízie, novín alebo webových stránok,“ povedal Dr. Edward Group, zakladateľ organizácie Global Healing Center.

Záver
Čo je neuveriteľné, AMA zastupuje len 17 % lekárov, pričom mnohí sú študentmi medicíny, ktorým udelili voľné členstvo.

Aj napriek tomu ide o piatu najmocnejšiu špeciálnu záujmovú skupinu na washingtonskom Capitol Hill, ktorá len v roku 2014 vyplatila lobistom za ich snahy ohromujúcich 19,7 milióna dolárov.

ZDROJ: wakeup-world.com/