Kreatívne tvary

Hliníková fólia je štandardne používaná na obloženie plechov na pečenie. Môžete si však vyskúšať niečo viac kreatívne a vytvoriť si z alobalu vlastné formy na pečenie. Hviezdičku, morský koník, alebo možno auto?

Bez pomoci silného muža

Ženy milujú doma zmeny. Avšak premiestňovanie ťažkých pohoviek alebo kresiel cez koberec zvyčajne spôsobuje väčšie problémy ako pánom. Pri tom nám pomôže hliníková fólia. Stačí naložiť niekoľko vrstiev striebornej fólie na nohy nábytku tak, aby jeho posun bol oveľa ľahší.

Čistá radosť z maľby

Fólia je dokonalou ochranou pre veľké plochy, zatiaľ čo hliníková fólia je vynikajúcim domácim spôsobom, ako ochrániť detaily pred nástrekom. Pomocou striebornej fólie si môžete bez námahy zabaliť rôzne prvky: kľučky dverí, kľučky skrinky alebo závesné tyče a môžete sa ich ľahko zbaviť. Obložením valčekovej škatule s hliníkovou fóliou bude tiež oveľa jednoduchšie ju čistiť.

Nožnice ako nové

Medzi domácimi metódami na brúsenie nožníc sa zdá, že to pomocou hliníkovej fólie je najjednoduchšie a najefektívnejšie. Zložte malú fóliu do obdĺžnika 6 krát a nakrájajte na malé kúsky pomocou nožníc a snažte sa ich nastaviť v rôznych uhloch. Niekoľko kusov stačí na to, aby čepele získali spať svoju bývalú slávu.

Čistenie striebra

Je to jednoduchý spôsob čistenia domácich príborov alebo šperkov. Stačí len naliať do misy s vodou pridať morskú soľ a do roztoku ponoriť kus hliníkovej fólie. Potom umiestnite špinavé klenoty do nádoby. Chemické reakcie, ktoré sa uskutočnia, účinne odstránia sediment, ktorý ich zakrýva.

ZDROJ: dom.wp