Do hliníkovej fólie balíme sendviče do školy alebo do práce každý deň. Tiež slúži na pokryte pekárskych foriem. Zvyčajne tu doma končí jeho používanie.

Je však potrebné rozšíriť repertoár možností využitia fólie. Inteligentných domových spôsobov používania alobalu je naozaj veľa. Zoznámte sa s najneobvyklejším použitím alobalu.

Nabrúsite nožnice, vyčistite tvrdé škvrny, pomôže pri maľovaní – hliníková fólia vám môže pomôcť oveľa viac, než si myslite!

Patent na pranie

Zrolujte kúsok alobalu a pridajte ho do prania. Vďaka tomu oblečenie nebude elektrizovať. Fólia veľkosti päty je dostatočná na to, aby sa prádlo účinne zbavilo elektrostatických nábojov. Následne obaľte žehliacu dosku hliníkovou fóliou. Je to šikovný domáci spôsob, ako odrážať teplo. V dôsledku toho bude oblečenie rovnako hladké, ako keby ste ich žehlili na oboch stranách.

Striebristý drez

Stačí stlačiť hliníkovú fóliu do guľôčky a vytvoriť čistiaciu handričku na suché aj mokré čistenie. Jednoducho ju rozotrite na špinavom povrchu, aby ste odstránili sušené nečistoty. Je to osvedčený domáci spôsob čistenia rúry alebo grilu. Vyčisti tiež spálené železo. Pamätajte však, že pred čistením by ste ich mali odpojiť od napájacieho zdroja a najskôr nechať vychladnúť.

Článok pokračuje na ďalšej strane.