Slávna treska
Väčšina tresiek, ktorú v Európe bežne dostať, pochádza z Číny. Mimoriadne znečistené moria, ktoré obklopujú Čínu a rybári tresky z týchto vôd lovia, spôsobujú toxicitu rybieho mäsa, ale tiež množstvo ďalších pridružených ochorení. Nájsť v nich môžete pokojne aj červy.

Niet nad kuracinu
Veru nie, nad slovenskú kuracinu niet. Nie preto, že by bola extrémne bio alebo extrémne kvalitná, ale preto, lebo tu aspoň nemáme vysoké percento kureniec nakazených vtáčou chrípkou. Na rozdiel od Číny, ktorá s týmto ochorením bojuje už dlhé roky a do iných krajín ich „preváža“ práve potravou, najmä kuracím mäsom. Okrem toho málokto si vie predstaviť, ako a v akých podmienkach sa kurčatá v Číne chovajú. Nehovoriac o množstve antibiotík, ktorými sú kŕmené.

Plastová ryža
Nedávno sme priniesli článok o ryži z plastu. Ako inak, tento produkt pochádza z Číny a jej zloženie je viac ako desivé. Vyrába sa zo zemiakov, chemických látok a plastov. Keď ju uvaríte, veľmi nezmäkne.

RADY:
Pri každom nákupe si preto dajte záležať na tom, aby ste skontrolovali obal potraviny, ktorú kupujete. Akonáhle nájdete na obale ako výrobcu uvedeného Čínu, produkt odkladajte. Dajte si pozor aj na to, aby ste si nezmýlili výrobcu s dovozcom. Napríklad také jablkové džúsy sa vyrábajú v Číne, no mnohé z nich balia v Nórsku. Faktom ostáva, že naša krajina je vo vlastnej výrobe zatiaľ malou rybou, no o to kvalitnejšou. Kupujte preto radšej slovenské produkty než tie, ktoré sa dovážajú z iných krajín.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: healthyfoodstyle.com