Ste v práci s počítačmi antitalent alebo sa v nich celkom dobre vyznáte? Využívate počítač aj v práci alebo len doma, na surfovanie po internete? Nech už patríte k akejkoľvek skupine, vďaka nasledujúcemu článku si môžete jednoducho uľahčiť svoju prácu. Tu sú klávesové skratky, ktoré prídu vždy vhod.

Aj keď existuje neuveriteľné množstvo klávesových skratiek, načo si nimi zaťažovať hlavu? Vypísali sme vám tie najužitočnejšie, ktoré budete potrebovať. Pokojne si ich zaznačte na papier k počítaču a časom sa ich naučíte. Sú ozaj skvelým pomocníkom.

F2

Väčšina ľudí klávesy s označením F vôbec nevyužíva, čo je veľká škoda. Stlačením F2 jednoducho premenujete akékoľvek priečinky.

ALT + F4

Ak chcete rýchlo zatvoriť okno prehliadača alebo nejaký program, pomocou tejto skratky to urobíte ihneď.

ALT + BACKSPACE

Pracujete na nejakom texte a omylom sa vám stane, že sa vymaže? Nemusíte vešať hlavu a báť sa, že to budete musieť písať znovu. Stačí použiť túto šikovnú klávesovú skratku.

CTRL + SHIFT + N

Veľmi obľúbená a zároveň užitočná skratka. Uľahčí vám klikanie v prípade, že chcete vytvoriť nový priečinok. Ak túto skratku použijete vo vyhľadávači Google Chrome, otvoríte ňou novú kartu v režime inkognito.

Článok pokračuje na ďalšej strane.