Mnoho ľudí určite zaujíma prečo Moslimovia a Židia nejedia bravčové. Prasa je nenáročné zviera, ktoré dáva veľa mäsa. Mnoho ľudí tvrdí, že je to kvôli tomu že im to náboženstvo zakazuje, alebo že prasa je špinavé zviera. No ale pri zrode náboženstva ani ľudia neboli oveľa čistejší ako tie ošípané.

No ale existuje aj historický aspekt, prečo tieto náboženstvá majú zakázané konzumovanie bravčového mäsa a my vám povieme a vysvetlíme tieto dôvody.

Zákaz o konzumácii bravčového mäsa môžeme nájsť v Koráne.

Na miestach kde sa zrodil Judaizmus a Islam, je veľmi horúce podnebie. Rovnako je známe že bravčové mäso ma naozaj krátku životnosť, ak vezmeme do úvahy že ošípané sú všežravce a dokážu zjesť dokonca aj svoje vlastné exkrementy. Ich mäso obsahuje napríklad parazity, ktoré spôsobujú rôzne ochorenia. Navyše množstvo baktérií nezmizne ani počas tepelnej úpravy.

Práve preto konzumácia bravčového mäsa spôsobila otravy, ťažké choroby a dokonca aj úmrtia. Samozrejme, ľudia verili že tieto príčiny mali hlbší význam než len ochorenia. Ak telo nevedelo prijať bravčové mäso, tak si mysleli že je v ňom niečo diabolské. Preto bravčové mäso v Koráne zakázali.

Teoreticky a niekedy aj prakticky, sa dá každý zákaz v náboženstve vedecky odvodiť. Židia majú napríklad zakázané jesť aj homáre, kraby a raky. Pretože mäso týchto živočíchov obsahuje ptomaín (mŕtvolný jed). Iné zákony zakazujú jesť mäso predátorov, pretože sú mäsožravce, to znamená že v ich telách je veľa toxínov.

Rovnako sú známe aj legendy a fámy, že ošípané sú ľudia, ktoré boh premenil na zvieratá za trest. No ale je potrebné, aby sa rešpektovali tradície a náboženstvá, pretože nie všetko je možné podložiť vedeckým vysvetlením.

Aké pravidlá dodržiavať pri jedení bravčového:

Článok pokračuje na ďalšej strane.