Diskusia sa zmenila v hádku. Konečne, niekto navrhol, aby ďalšiu časť pohrebu viedol vikár, ktorý bol prítomný v kostole. Svoju úlohu dokonale splnil. Okamžite dokončil omšu, urobil dôstojný pohreb na miestnom cintoríne, slovom sa ukázal ako kňaz v tejto situácii.

Novinári sa obrátili na farára, ktorí sa dozvedeli o správaní teenagera zo školy. Zrejme sa chlapec nezúčastnil náboženských lekciách so súhlasom svojej matky.

“Pre kňazov sú takéto informácie ťažko prijateľné, nevie pochopiť ich význam. A čo viac, vedomosť, ktorá mi prišla o tom, že chlapec presvedčil ostatných, aby ho nasledovali, tomuto som nerozumel. Premýšľal som, prečo namiesto toho, aby vydal svedectvo o viere, chcel odísť z viery? Nedokázal som pochopiť, aký zmysel má pritiahnuť svojich priateľov z katechézy, v konečnom dôsledku to nie je nič iné ako škandál. “

Kňaz v rozhovore s redaktormi zdôraznil, že neočakával, že dôjde k tragédii a že má jasný názor na priebeh rozlúčkovej omše. Myslia si, že kvôli tomu, že nemal povolené dokončiť svoj názor, bol jednoducho zle pochopený.

Myslíte si, že postoj kňaza bol správny?

Ak sa Vám tento článok páči, môžete ho komentovať, diskutovať a budeme radi, ak ho budete zdieľať pre svojich známych. Robíme to s ochotou hlavne pre vás, našich fanúšikov.

ZDROJ: popularne.pl