Smrť dieťaťa je pre rodičov vždy veľkou tragédiou. Po strate milovaného dieťaťa sa rany nemôžu dlho vyliečiť. Najhorší je pocit, keď iní nemôžu a nechcú podporovať a ukázať pochopenie.

21. januára opitý vodič narazil do 15-ročného chlapca, ktorý zomrel v dôsledku zranenia. Za kolesami vozidla sedel človek, ktorý mal vo svojej krvi až 1,76 percent alkoholu. Po tejto udalosti nikto z chlapcovej rodiny a priateľov neočakával, že počas pohrebu môže dôjsť k takejto situácii …

Miestny kňaz nekryl svoj názor a výslovne uviedol, ako by mala vyzerať teenagerova rozlúčka:

“Toto nie je pohrebná omše. Ako viete, stala sa veľká tragédia. Nechodil na náboženstvo, čo viedlo k verejnému škandálu. A čo je ešte horšie, presvedčil iných, aby tak tiež urobili. Ak opustil svoju vieru, nie je náš farník. ”

Kňaz sa snažil vyjadriť svoje “dobré úmysly” a povedal, že len kvôli rodine sa rozhodol pre katolícky pohreb chlapca:

“Mal by som začať dnešný obrad nie v cirkvi, ale priamo na cintoríne, ale na žiadosť rodičov som zmenil názor. Nebude to však pohrebná omša. ”

Tieto slová spôsobili, že takmer všetci zhromaždení reagovali okamžite. V cirkvi bolo takmer 800 ľudí, niektorí z nich opustili chrám, rodina mŕtveho tínedžera a zhromaždenie začali diskusiu s kňazom. Ľudia kričali, že ide o škandál, všetci boli v rozpakoch a rozhorčení. Niektorí ľudia začali kričať o početných škandáloch spojených s opitosťou a pedofíliou.

Článok pokračuje na ďalšej strane.