Musia mať priateľa, ktorý je inteligentný, atraktívny a vzdelaný. Tá baba má všetko, ale napriek tomu je nešťastná v milostnom živote. Všetci asi máme niekoho takého vo svojom okolí, a preto sme sa rozhodli s týmito typmi ľudí urobiť istú štúdiu, aby sme zistili, čo presne týmto ľuďom chýba.

Spýtali sme sa niekoľkých desiatok mužov, aby sme zistili, čím ženy muža odpudzujú.

1. Vyzerajú náladovo.

Sociologička Jess Carbine študuje správanie ľudí na populárnych zoznamovacích webových stránkach. Ako sa ukázalo, mnoho žien sa snaží na svojich fotkách mať rovnaké výrazy na tvári ako modelky na obálkach časopisov, čo z nich robí chladné, arogantné a pyšné osoby.

Ale keď si muži vyberajú svoju partnerku, uprednostňujú fotky usmievajúcich, otvorených žien, ktoré vyzerajú rozkošne.

2. Prikladajú príliš veľký dôraz manželstva.

Ak sa žena chce príliš vydávať, môže dokonca vydesiť niekoho, kto chce rodinu. Ak je pre ženu najdôležitejšie to, že sa vydá, začne vyhodnocovať muža ako kandidáta do manželstva už na prvom rande a to nesvedčí nič dobré …

Muži, na druhú stranu, vidia svoje partnerky ako budúce manželky len, ak si sú istí, že je to tá pravá.

3. Nadmerne komplikujú veci.

Mnoho žien je naklonené k prílišnej dramatizácii. Existuje rozdiel v tom, ako uvažujú muži a ženy. Väčšina mužov má jasnú a logickú myseľ a ženy často venujú príliš veľa pozornosti zbytočným informáciám a detailom.

Samozrejme, nemôžeme zmeniť spôsob, akým uvažujeme. Vždy je však lepšie, keď ženy nepoužívajú nejasné frázy ako “Mám pocit, že je niečo zle.” Mužom to nedáva žiadny zmysel. Prinajmenšom sa snažte to nerobiť v počiatočných fázach vzťahu.

4. Nedokážu muža oceniť.

Muži a ženy nie vždy hovoria rovnakým jazykom lásky. Psychológovia sú presvedčení, že muži potrebujú cítiť pocit úcty od svojich partneriek a ženy oceňujú prejavy romantických pocitov.

Rovnako ako čokoľvek, je dôležité nájsť správnu rovnováhu. Objatia, bozky a láskavé gestá vedú k pocitom, že vás váš muž miluje, a chvála a dôraz na jeho názory sú znakom úcty, po ktorej túži on.

5. Potrebujú veľa vecí.

Sociálne požiadavky pre mužov sú vyššie ako u žien. Oni by mali získať veľa, aby zaistili svoju budúcu rodinu. Musia byť silnejší, múdrejší a pokojnejší ako ženy. Niektoré ženy sú však pripravené zostaviť celý zoznam požiadaviek pre svojho potenciálneho partnera, bez toho aby premýšľali o tom, čo mu na oplátku poskytnú.

Dokonca aj ten najideálnejší človek by unikol tomuto druhu ženy!

6. Nezaujímajú sa o svoj vzhľad.

Mnoho mužov považuje ženskú krásu za to najcennejšie. Samozrejme, ich charakter, inteligencia a iné osobnostné rysy sú tiež naozaj dôležité, ale ich vzhľad je prvá vec, ktoré si ľudia (nielen muži) všimnú.

Štýlové ženy s dobrou postavou a pekným úsmevom robia dobrý dojem. A nezáleží na tom, či zodpovedajú moderným štandardom krásy, alebo nie. Pre mužov je najdôležitejšia prirodzenosť … Nepotrebujete tak umelé riasy, botox v perách a umelé prsia. Stačí byť len sama sebou!

7. Žijú vo svete snov.

Disney karikatúry a hollywoodska dráma pokazia životy mnohých mužom. Klišé používané v romantických filmoch sú tak ďaleko od skutočnosti, že existuje len málo ľudí, ktorí by sa s nimi mohli vyrovnať.

To neznamená, že realisti majú väčšiu šancu nájsť lásku ako snílkovia, ale páry by mali snívať spoločne. Najdôležitejšie je milovať človeka preto, aký je, ale nie pre to, čo má.

8. Rozhodujú o všetkom samy.

Pojem “silná a nezávislá žena” nemá pre mužov žiadnu pozitívnu konotáciu. Tieto slová sa používajú na opis žien, ktoré sa sťažujú na detské správanie mužov, nerozhodnosť a slabosti. Tieto ženy sa snažia robiť všetko sami.

Muži majú tiež svoj vlastný pohľad a hrdosť, sú súčasťou vzťahu a chcú byť vypočutí a rešpektovaní. Muži nepotrebujú veliteľa, potrebujú partnerku.

A aké osobnostné rysy považujete Vy za tie, ktoré sú prekážkou v budovaní zdravého a šťastného vzťahu? Podeľte sa o svoje názory a skúsenosti v komentároch!

ZDROJ: brightside.me