7. Pri nahrávaní videa môže smartphone fotografovať.
Pravdepodobne ste boli v situácii, kedy ste chceli natočiť snímku, ale omylom zvolili režim videa. IPhone našťastie umožňuje vykonávať tieto dve akcie súčasne. Všetko, čo musíte urobiť, je stlačiť tlačidlo spúšte, ktoré sa zobrazí vedľa tlačidla pre nahrávanie videa. Snímky urobené senzormi videokamery nebudú tak pôsobivé ako vaše obvyklé fotografie, ale aspoň nejaké, ak ich potrebujete.

8. Ako pravítko použite fotoaparát telefónu.
Aplikácia ako Ruler App sú ideálne pre meranie veľkosti akéhokoľvek objektu na fotografiu alebo meranie malého objektu pomocou konvenčného pravítka na obrazovke. To je obzvlášť užitočné pre architektov a staviteľov, keď je nutné rýchlo zmerať miestnosť alebo kus nábytku.

9. Váš smartphone možno použiť ako termovíznu kameru sci-fi.
Seek Thermal vytvára technológiu, ktorá bola vynájdená pre vojenských a ďalších špecialistov a sprístupňuje ju všetkým. Tento malý fotoaparát, ktorý je možné pripojiť k telefónu, vám umožní zaobstarať si tepelný obraz všetkého okolo seba a zobraziť okamžitú fotografiu vášho prostredia.

10. Zmeňte svoj smartphone na mikroskop.
Telefón môžete ľahko použiť ako prenosný digitálny mikroskop, ak k fotoaparátu pripojíte malý objektív, ktorý možno nájsť na akomkoľvek laserovom ukazovadle. Tento úžasný hack vám pomôže preskúmať mikro-svet a vytvoriť úžasné zväčšené fotografie.

Bonus: Predĺženie životnosti telefónu.
Nabíjací port telefónu má bohužiaľ tendenciu zbierať prach, nečistoty a ďalšie častice, ktoré môžu znížiť jeho životnosť a spôsobiť, že zomrie rýchlo. Dobrou správou je, že existuje cesta von – vezmite injekčnú striekačku plnú vzduchu, vložte ihlu do nabíjacieho portu a vstreknite vzduch. Tento postup pomôže vyfúknuť nepotrebný prach z portu a predĺžiť životnosť zariadenia.

ZDROJ: brightside.me