Lekári v priebehu posledných mesiacov diagnostikovali až šestnástim deťom vzácny vlkolačí syndróm. Aj keď ide o raritu, výskumníci sa snažili zistiť, čo spôsobuje nadmerný rast vlasov na ich tele. Z výsledkov desiatok vzoriek boli napokon prekvapení doktori, odborníci, ale aj široká verejnosť.

Šestnásť detí pochádzajúcich zo španielskeho Costa del Sol malo problémy s trávením. V lekárni si preto kúpili liek od jednej farmaceutickej spoločnosti. Avšak ako liek užívali, prejavil sa u nich strašný vedľajší účinok! Vyvinul sa u nich tzv. “Syndróm vlkolačích detí”.

Vlkolačí syndróm zvaný tiež ako hypertrichóza alebo Ambrasov syndróm. Ide o zvláštne ochorenie kože, ktoré spôsobuje nadmerný rast vlasov a chlpov po celom tele s výnimkou dlaní a chodidiel. Spôsobuje takisto trojuholníkový tvar tváre, hruškovitý nos a nedostatok zubov.

Rodičia totiž ostali prekvapení, keď sa na tvárach ich detí začali nekontrolovateľne objavovať vlasy. Po nekonečných vyšetreniach sa nakoniec preukázalo, že všetky deti s potvrdeným syndrómom užívali liek na poruchy zažívacieho traktu a refluxu.

Článok pokračuje na ďalšej strane.