Slovenské mesto Veľký Krtíš šokovala smrť ešte len dvadsaťjedenročného Lukáša, ktorý za záhadných okolností zomrel pri policajnom zásahu. Babička mladíka teraz prehovorila o tom, čo sa počas zásahu policajtov odohralo.

Tragédia sa odohrala v stredu v slovenskom meste Veľký Krtíš. V jednom z tamojších panelákov došlo k sporu medzi Lukášom a jeho babičkou Ľubicou, ktorá ho vychovávala.

Podľa výpovede jeho babičky bol Lukáš závislý na drogách. Ovšem prestal s tým, keď sa zoznámil so svojou priateľkou Danielou. Potom sa však dozvedel, že ho jeho priateľka, ktorá pracuje v Nemecku, podvádza. Zradu zo strany svojej lásky nedokázal uniesť.

“Asi tak pred dvoma rokmi chodil s bandou a bral drogy. Bol veľmi dobrý chlapec, len partia ho pokazila. Hovorila som mu, Lukášovi, prestaň s tou bandou, alebo to zle skončí. Pracoval, 3. júna si našiel prácu. Dokonca sa zamiloval, našiel si priateľku Danielu. Tá pracuje v Nemecku, aj tu dvakrát bola. Bolo toho na neho príliš. Dozvedel sa, že ho Daniela podvádza, “ uviedla jeho babička pre Pluska.sk. V stredu sa pohádali a Lukáš začal byť na babičku agresívny. Rozhodla sa preto, že zavolá políciu.

Akonáhle strážcovia zákona prišli, Lukáša spacifikovali. Pri policajnom zásahu však Lukáš náhle zomrel. “Musela som o ôsmej večer zavolať na políciu. Bol na drogách, ale museli postupovať takto? “ Pýta sa Lubica.

“Ležal tu na zemi, na bruchu, hlavu mal pri susedových dverách. Jeden policajt mu sedel na nohách a druhý na krku, aj ruky mal spútané. Aj keď mal drogy, prečo mu sedel na krku? Mali postupovať inak, “ doplnila babička, ktorá prišla o svojho jediného vnuka.

“Lukáš mal byť pod vplyvom drog. Z chodby bol počuť hrozný krik a búchanie. Policajti si s mladým susedom nevedeli rady. Potom, keď ho policajti držali, už kričal, že ho to bolí a nemôže dýchať. Chcel, aby som mu otvorila dvere, ale nemohla som, nedovolili mi to policajti, “ opísala pre Čas.sk susedka.

“Kričal, babi, pomôž mi, nemôžem dýchať. Ja som kričala, aby ho otočili, ale stále mu sedel ten jeden na krku. Keď ho otočili, dala som mu ruku na chrbát, ale už nedýchal. Rohožka aj dvere boli krvavé. Podľa mňa mu jeden z tých policajtov omlátil hlavu o dvere. Bol to môj jediný vnuk, celý život mal ešte pred sebou, “ dodala so slzami v očiach Lubica.

FOTOGALÉRIA:

ZDROJ: blesk.cz