Na svadbách sa často plače dojatím, na tejto svadbe však slzy neudržal ani ten najväčší tvrďas. A je možné, že to bol vôbec ten najdojemnejší obrad. Nevesta totiž pred dvoma rokmi darovala kostnú dreň, ktorá malému dievčatku zachránila život. A teraz ju pozvala na svoju svadbu, dokonca si ju vybrala za družičku.

Malá Skye má ešte len tri roky, ale už jej boli diagnostikované dva druhy rakoviny. Doktori jej dávali približne desaťpercentnú šancu na prežitie, ale jej rodičia boj nikdy nevzdali.

Denne dostávala transfúzie krvi a trombocyty, v nemocnici bola dlhých desať mesiacov a podstúpila chemoterapiu aj transplantáciu kostnej drene. Teraz to konečne vyzerá, že sa statočné dievčatko Skye začína uzdravovať.

Dvadsaťpäťročná Hayden Hatfield Ryals z Alabamy sa rozhodla, že sa zapojí do zoznamu darcov kostnej drene na vysokej škole. O rok neskôr lekári zistili, že by bola ideálna darkyňou pre vtedy dvojročnú Skye. Hayden ani chvíľu neváhala: “Darovanie kostnej drene mi prišlo zmysluplné,” hovorí. Hoci darcovia zostávajú v anonymite, obe rodiny sa chceli stretnúť. Písali si správy, e-maily, volali si a potom Hayden pozvala Skye na svoju svadbu.

“V miestnosti, kde sa obrad konal, nezostalo jedno oko suché,” povedala CNN svadobné fotografka Jeannie Broadway. “Dokonca bolo počuť, ako ľudia vzlykají,” dodala. Ako taká svadba vyzerala, sa môžete pozrieť na videu. Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.