Keď Veroniku Martinez Zorrillu (25) z Ostravy pichla do nohy osa, vedela, že je zle. Je alergická na bodnutie hmyzom a navyše v piatom mesiaci tehotenstva. Na pohotovosti ju však čakal ďalší šok. Otrasný prístup zdravotníkov vo FN Ostrava. Odmietali ju ošetriť, až jej noha zahnisala a mohla hroziť aj amputácia!

Drobná krehká blondínka Veronika sedí v jednoizbovom byte v Ostrave-Dubina na manželskej posteli. Nohu má obviazanú obväzom. V niekoľkých posledných týždňoch si prechádza bolestivým peklom. To začalo po tom, čo ju večer 10. júna bodla do nohy osa.

“Druhý deň ráno som išla na kožné oddelenie do Fakultnej nemocnice v Ostrave. Tam mi lekárka povedala, že si mám ranu natrieť Fenistilom a keby sa to zhoršilo, tak išla na pohotovosť, “ opisuje Martinez.

Zoberte si prášok na bolesť a bežte domov
Mastička ale nepomohla, a keď už sa bolesť nedala vydržať a nemohla ani chodiť, išla na pohotovosť do fakultnej nemocnice.

“Prišla som tam ako prvá, takže som dúfala, že to budem mať rýchlo za sebou a pomôžu mi. Sestra mi však povedala, že si mám zobrať prášok na bolesť a ísť domov, že je to banalita a že ma proste neošetrí, ” opisuje neuveriteľnú reakciu zdravotníčky a dodáva: ” Vysvetlila som jej, že mám alergiu a som tehotná a že už nemôžem ani chodiť. Trvala som na svojom, tak sa nakoniec išla opýtať doktora. “

Článok pokračuje na ďalšej strane.