Chystáte sa na dovolenku k moru? Potom by ste mali zbystriť! Od začiatku prázdnin sa objavujú informácie o napadnutí plavcov žralokmi. Svet šokovala správa o turistke, ktorú rozmetali žraloky tigrie na Bahamách. Posledné informácie z Chorvátska, obľúbenej destinácie Slovákov, tvrdia, že sa pri pobreží pohybuje žralok zvaný mako. Podľa filmára žralokov Steva Lichtaga by sme si na týchto predátorov v európskych vodách mali zvykať! Nebude vraj totiž výnimkou, keď okolo pláží bude plávať žralok biely.

Jordan Lindsayová, krásna študentka z americkej Kalifornie, odišla s rodičmi na vysnívanú dovolenku do tropického raja. Rodina si užívala na exotických Bahamách a v stredu popoludní sa vypravili na výlet loďou. Pri pobreží ostrova Rose Island sa mali potápať a navyše si užiť plávanie s divokými prasiatkami.

Avšak počas šnorchlovania a pozorovania podmorského sveta došlo k tragédii. Jordan plávala v mori, keď sa k nej priblížili tri žraloky tigrie, ktorí sú pokladané za jedny z najagresívnejších, a napadli ju!

Neďaleko od nej sa nachádzala jej mama, ktorá videla, ako jej vlastnú dcéru paryby trhajú na kusy. “Moja žena bola blízko Jordan, pár desiatok centimetrov, keď ten žralok zaútočil. Moja žena sa k nej potom dostala a odtiahla ju k pobrežiu, “ uviedol otec nebohého dievčaťa Michael Lindsay pre ABC News

Prípad nebohého dievčaťa roztrhaného na kusy šokoval celý svet a všetci sa začali pýtať, či je to ojedinelý prípad. Útok sa síce odohral na Bahamách, avšak filmár žralokov Steve Lichtag tvrdí, že sa to môže stať aj v Európe a pomaly by sme si na to mali zvykať! Sezóna dovoleniek je pritom v plnom prúde a stovky Slovákov mieria k moru.

Článok pokračuje na ďalšej strane.