I keď to na sebe fyzicky nepociťujete, môže sa stať, že nedostatok spánku a príliš veľa stresu sa vám môže vypomstiť vo vyššom veku. Netreba sa čudovať, že ženy trpia neurózami a depresiami niekoľkonásobne viac ako muži. Preto by mali svoju telu dopriať aj dlhší odpočinok.

Núdzový režim
V porovnaní s mužmi robia ženy viac vecí naraz, čím dostávajú svoj mozog to tzv. núdzového režimu. Dôsledkom je to, že kým sa ich mozog dostane po každodennej naháňačke opäť do normálneho režimu, zaberie to oveľa viac času. A najlepšia cesta, kedy to dosiahnuť, je počas dlhého a kvalitného spánku.

Dobrú noc
Na otázku, kedy by teda ženy mali chodiť do postele, by si každá mala odpovedať sama. Odporúčaná doba spania pre ženy je aspoň osem a pol hodiny. Ak teda v bežný pracovný deň vstávate o šiestej ráno, spať by ste mali ísť okolo pol desiatej. Znie to nemožne? Všetko je len vec priorít. Nezabúdajte, že ide o vaše zdravie. Mimochodom, vedci tvrdia, že krásu počas spánku získavajú ženy práve v čase spania pred polnocou. Takisto sa vám odvďačí vaša pokožka, ale aj nervový a tráviaci systém.

Ak majú časovo namáhavé zamestnanie muži, stále je ich organizmus schopnejší sa s nedostatkom spánku vysporiadať ľahšie ako ten ženský. Nezanedbávajte svoj spánok a myslite pri tom na svoje zdravie a vlastnú pohodu.

Máte čas každý deň si naplno oddýchnuť alebo svoj spánkový režim zanedbávate? Dajte nám vedieť v komentároch.

ZDROJ: takprosto.cc