Všetci si radi vychutnávame dobré jedlo, ale nikto z nás neche tráviť zvyšok voľného času v kuchyni varením a pripravovaním jedla. Túto dobu môžete zredukovať ak poznáte niekoľko trikov. My Vám ukážeme teraz 10 tipov a trikov ktoré si nájdu miesto v každej kuchyni, či už ste profík alebo sa len učíte.

Ako pripraviť mletú kávu bez kávovaru

Na tento trik si určite spomeniete v krízovej situácii keď ráno zistíte že jediné čo máte doma je mletá káva ale kávovar nefunguje. Čo teraz? Ako si spravím kávu? Jednoducho hoďte do hrnca mletú kávu a zalejte vodou v pomere v akom pripravujete kávu v kávovare a chvíľku varte. Odstavte zo sporáka a nechajte kávu usadiť cca 4-5 minút. Kávu nalejte do šálok a vychutnajte si rannú kávu.

Odšťavte citrón do poslednej kvapky

Dajte citrón do chladničky. Potom ho dajte mikrovlny na 15 až 20 sekúnd. Postláčajte nerozkrojený citrón, až tak ho prekrojte na 2 polovice. Potom použite lyžicu, aby ste získali väčšinu šťavy z citrónov aj s dužinou.

Lúpanie kukurice

Položte ostrejší koniec kukurice na stred panvice. Ostrým nožom orezávajte kukuricu dookola. Zrná budú padať rovno do panvice.

Strúhanie mäkšieho syra

Strúhanie mäkkých syrov ako mozzarela je celkom problémové. Dajte syr na 30 minút do mrazničky. Stuhnutý sa strúha oveľa jednoduchšie.

Ako narezať cibuľu a neplakať

Nakrájanie cibule Vás môže rozplakať. Aby ste sa tomu vyhli, stačí zmraziť cibuľu pred krájaním. Po rozmrazení cibuľu treba nakrájať a použiť pretože ináč sa pokazí za pár hodín. Iný spôsob je, že si do úst vložíte kúsok chleba ktorý neutralizuje plyny ktoré spôsobujú dráždenie očí.

Domáci cmar

Máte recept, ktorý vyžaduje cmar, ale nemáte doma žiaden? Môžete si vyrobiť svoj vlastný tým, že do obyčajného mlieka dáte lyžicu octu alebo šťavu z citróna. Síce to nie je originál cmar ale ako náhrada úplne stačí.

Zapečený vrchnák na sklenenej nádobe

Okolo vrchnáka obtočte kúsok gumy. Nádoba sa Vám bude lepšie držať a nekĺzať. Ak sa Vám stále nedarí otvoriť veko, použite ešte utierku. To už určite bude fungovať.

Krájanie cherry paradajok

Potrebujete nakrájať cherry paradajky na polovice? Tu je veľmi jednoduchý trik ako prekrojiť všetky naraz. Jednoducho paradajky položte na tanier a zakryte ďalším tanierom. Dlhým nožom prekrojíte všetky naraz.

Lepkavá odmerka

Všetko čo chcete nabrať od odmerať sa Vám lepí na odmerku? Jednoduché riešenie je, že na odmerku strieknete trošku oleja. Ale pozor len trošku.

Skryštalizovaný cukor nie je problém

Ak sa cukor nepoužíva dlhšiu dobu, a je vystavený chladnejšiemu prostrediu, možte si byť istý že skryštalizuje. V tomto prípade sa veľmi ťažko naberá. Rýchla môžnosť je dať do hrnca zovrieť vodu ale pozor treba ju vypnúť a až tak vložiť nádobu s medom aby sa med znormalizoval. Jednoduché že.

Ak sa Vám článok páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi.

▼▼▼

ZDROJ: homehacks.co